Buikorgaan massage

Een buikorgaan massage is een therapeutische techniek om spanning en blokkades in je buikregio los te maken. Dit helpt bij het verlichten van spijsverteringsproblemen, stress en bevordert ontspanning.

Chinese buikorgaanmassage

De voordelen van een buikorgaan massage

Verbeterd energetisch evenwicht

Verlichten van spijsverteringsproblemen

Vermindering van spanning en stress

Waar komt de buikorgaan massage vandaan?

Chi Nei Tsang is een oude Taoïstische healingtechniek die zijn oorsprong vindt in China. Het is een vorm van diepe orgaanmassage die gericht is op het ontgiften, balanceren en revitaliseren van het interne energiesysteem van het lichaam. Chi Nei Tsang richt zich met name op de buik, waar zich volgens de Taoïstische filosofie veel energieblokkades en spanningen kunnen ophopen.

De term “Chi Nei Tsang” betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. Volgens de Taoïstische leer stroomt er levensenergie, ook wel “Qi” genoemd, door het lichaam via meridianen en energiekanalen. Wanneer deze energiestroom geblokkeerd raakt, kan dit leiden tot fysieke en emotionele ongemakken en uiteindelijk tot ziekte. Chi Nei Tsang richt zich op het verwijderen van deze blokkades en het herstellen van de vrije stroom van energie.

 

Welke klachten verlicht een buikorgaan massage?

Chi Nei Tsang wordt vaak gebruikt voor het verlichten van spijsverteringsproblemen, zoals constipatie, prikkelbare darmsyndroom en maagklachten. Het helpt ook bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de slaap, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele vitaliteit en welzijn.

Hoe verloopt een buikorgaan massage?

Een Chi Nei Tsang-sessie wordt meestal uitgevoerd op een massagetafel, waarbij de cliënt ontspannen ligt. De beoefenaar begint met het zachtjes masseren van de buik, waarbij er diepe, langzame en ritmische bewegingen worden gemaakt.

Door middel van druk, wrijving en manipulaties worden energieblokkades losgemaakt en afvalstoffen in het lichaam vrijgemaakt. Deze afvalstoffen kunnen zich hebben opgehoopt als gevolg van slechte voeding, stress, negatieve emoties of trauma’s.

Over Sven Liekens