Hypnose

Hypnose is een therapeutische techniek om een diepe staat van ontspanning en focus te bereiken. We spreken je onderbewustzijn aan om positieve veranderingen in je gedrag, gewoontes en emoties te bevorderen.

Hypnose

De voordelen van hypnose

Meteen doeltreffende resultaten

Verbetering van je levenskwaliteit

Leer jezelf door en door kennen

Wat maakt hypnose uniek

Soorten hypnose

Trauma hypnose

Trauma hypnose maakt gebruik van hypnotische trance om directe toegang te krijgen tot het onderbewuste deel van de geest. Dit stelt de therapeut in staat om dieperliggende trauma’s, overtuigingen en emoties te verkennen en te behandelen die mogelijk niet gemakkelijk toegankelijk zijn in het bewuste denken.

Directe hypnose

Wat directe hypnose onderscheidt van andere vormen van hypnotherapie? De snelheid waarmee je resultaten bereikt. In plaats van maanden of jaren van therapie, laat hypnose al na enkele sessies aanzienlijke verbeteringen zien.

Dit is vooral nuttig voor mensen die snel verlichting zoeken van specifieke problemen.

Voor wie is hypnose geschikt?

Hypnose wordt vaak uitgevoerd zonder het gebruik van een inleidende inductie, zoals een langdurige ontspanningsoefening. In plaats daarvan werkt de hypnotherapeut direct met de persoon, gebruikmakend van krachtige suggesties en technieken om de gewenste veranderingen te bevorderen.

Dit maakt directe hypnose en trauma hypnose geschikt voor mensen die misschien minder geduld hebben of een meer resultaatgerichte aanpak prefereren.

Denk aan stoppen met roken, minder snoepen, nagelbijten …

Voor wie is hypnose niet geschikt?

Om iets te veranderen, moet je het 100% zelf willen. Sta je niet achter je eigen keuze? Dan is de kans op resultaat klein.

Hoe verloopt hypnose?

Bij directe en trauma hypnose wordt de persoon in een diepe staat van ontspanning gebracht, ook wel trance genoemd. In deze trance staat is het onderbewustzijn ontvankelijker voor suggesties en accepteert het gemakkelijker nieuwe overtuigingen en gedragspatronen.

De hypnotherapeut maakt gebruik van verschillende technieken, zoals verbaal suggesties, visualisatie en herhaling, om de gewenste veranderingen in gang te zetten.

Hoe verloopt hypnose