Voetreflexologie

Voetreflexologie is een holistische therapie gebaseerd op de reflexpunten in je voeten. Deze staan in verbinding met verschillende delen van je lichaam. Door deze punten te stimuleren, komt je lichaam in balans.

Voetreflexologie

De voordelen van voetreflexologie

Zowel voor mentale als fysieke klachten

Heerlijk ontspannen gevoel tijdens en na de behandeling

Energetisch en mentaal sterker in je schoenen

Waar komt voetreflexologie vandaan

Waar komt voetreflexologie vandaan?

De oorsprong van voetreflexologie wordt teruggevoerd tot de oude beschavingen in China en Egypte. De Chinezen geloofden dat het menselijke lichaam een energieveld heeft dat wordt doorkruist door meridianen.

Het masseren van de voeten herstelt de energiestroom en brengt het lichaam in balans. De Egyptenaren pasten soortgelijke technieken toe. Ze hebben zelfs afbeeldingen van voetmassages op hiërogliefen achtergelaten.

Welke klachten worden verlicht met voetreflexologie?

De helende en ontspannende werking van voetreflexologie is al eeuwenlang erkend en toegepast in verschillende culturen over de hele wereld. Door de reflexzones op de voeten te masseren, worden blokkades opgeheven en de energiestroom in je lichaam hersteld. Dit leidt tot verlichting van verschillende fysieke en emotionele klachten.

Een van de belangrijkste voordelen van voetreflexologie is stressvermindering. Door het masseren van specifieke reflexpunten op de voeten laat je lichaam spanningen los. Hierdoor ontstaat een diepe staat van ontspanning. Dit heeft niet alleen een positief effect op de geestelijke gesteldheid, maar verbetert ook de fysieke gezondheid.

Langdurige blootstelling aan stress leidt namelijk tot diverse gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Voetreflexologie helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van een algemeen gevoel van welzijn.

Voor wie is voetreflexologie niet geschikt?

Voetreflexologie is niet mogelijk in de eerste 3 maanden van een zwangerschap. 

Hoe verloopt een voetreflexologie behandeling?

Bij een voetreflexologie behandeling lig je ontspannen op een massagetafel of comfortabele stoel. De reflexoloog begint door je voeten zachtjes te masseren. Op deze manier lokaliseert hij drukpunten die specifiek zijn voor klachten of de gebieden die extra aandacht nodig hebben. Door middel van gerichte druk, duim- en vingertechnieken stimuleert de reflexoloog deze punten om je bloedcirculatie, energiestroom en zenuwstelsel te bevorderen.

Zijn er risico’s aan verbonden?

Nee, als je kiest voor een professionele behandelaar zijn er geen risico’s verbonden aan voetreflexologie. Het is een mooie en zachte benadering om talrijke klachten te verminderen.

Hoe verloopt voetreflexologie