Tuning forks

Tuning forks is een vorm van geluidstherapie en vibratietherapie. Door de trillingen op je lichaam wordt er een resonantie gecreëerd die helpt bij het ontspannen en harmoniseren van je lichaam en geest.

Tuina

De voordelen van tuning forks

Ontspanning en stressvermindering

Verbetering van het energie-evenwicht

Verbetering van de focus en concentratie

Hoe verloopt een tuning forks behandeling

Waar komt tuning forks vandaan?

Geluidstherapie met tuning forks heeft zijn wortels in zowel oude tradities als moderne praktijken. Het gebruik van geluid en trillingen voor genezing en welzijn is al eeuwenlang aanwezig in verschillende culturen over de hele wereld.

Moderne geluidstherapie met tuning forks combineert elementen uit deze oude tradities met hedendaagse kennis en technieken. Het richt zich op het gebruik van specifieke frequenties en trillingen van de tuning forks om verschillende aspecten van het welzijn te beïnvloeden, zoals ontspanning, stressvermindering, energiebalans en genezing.

Welke klachten verlicht tuning forks?

Tuning forks geluidstherapie is een vorm van alternatieve therapie die gebruikmaakt van de trillingen en tonen van tuning forks om een therapeutisch effect te bereiken. Het richt zich op het idee dat geluid en trillingen een diepgaand effect hebben op zowel het fysieke als het energetische aspect van het menselijk lichaam.

Deze techniek wordt vaak gebruikt om andere behandeling zoals acupunctuur of bone setting te versterken eventueel in combinatie met magneetpleisters. Het verlicht klachten zoals stress, angst, spanning, emotioneel onevenwicht …

Hoe verloopt een tuning forks behandeling?

Voor je behandeling bespreken we je klachten, doelen en eventuele medische geschiedenis. Sven selecteert de juiste tuning forks en laat deze trillen in de buurt van bepaalde delen van je lichaam. Ze worden geplaatst op je specifieke acupunctuurpunten om je energiestroom te stimuleren.

Sven past verschillende soorten technieken toe, zoals het laten trillen van de forks in bepaalde patronen, het bewegen van de forks langs je energielijnen of in combinatie met andere therapieën.