Ooracupunctuur

Ooracupunctuur stimuleert specifieke punten in je oor. Deze corresponderen met je organen en lichaamsdelen. Door de naalden te plaatsen, wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam gestimuleerd.

Hypnose

De voordelen van ooracupunctuur

Chronische en acute pijnverlichting

Ondersteuning van je algehele gezondheid

Stressniveau permanent verlagen

Waar komt ooracupunctuur vandaan?

In de oude Chinese geneeskunde werden de oren beschouwd als een microsysteem van het hele lichaam. De Franse arts Dr. Paul Nogier wordt echter beschouwd als de grondlegger van de moderne ooracupunctuur. In de jaren 1950 ontdekte hij dat het stimuleren van bepaalde punten in het oor specifieke reacties in het lichaam kon opwekken. Hij ontwikkelde de “Auriculotherapy” en legde de basis voor het moderne gebruik van ooracupunctuur.

Sindsdien hebben verschillende andere artsen en therapeuten bijgedragen aan de ontwikkeling en verfijning van ooracupunctuurtechnieken. Het wordt wereldwijd erkend en toegepast als een effectieve vorm van acupunctuur en is geïntegreerd in zowel traditionele als moderne geneeskunde.

Welke klachten verlicht ooracupunctuur?

Ooracupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij specifieke punten in je oor worden gestimuleerd. Deze punten corresponderen met verschillende organen, lichaamsdelen en functies in je lichaam. Door deze punten te stimuleren, heeft ooracupunctuur een therapeutisch effect op verschillende klachten en aandoeningen. Denk aan pijnklachten, stress, angst, verslavingen, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen en emotionele disbalans. 

Voor wie is ooracupunctuur niet geschikt?

Ooracupunctuur is af te raden tijdens de eerste 3 maanden van een zwangerschap en bij ernstige bloedstoornissen. 

Hoe verloopt een ooracupunctuur behandeling?

Na een uitgebreid kennismakingsgesprek onderzoekt Sven je oren om specifieke punten te identificeren die mogelijk gestimuleerd moeten worden. Vervolgens worden er dunne, steriele naalden op specifieke punten in je oor geplaatst.

Het aantal naalden en de exacte locatie is afhankelijk van je individuele behoeften. De naalden blijven ongeveer 15 tot 30 minuten zitten.